Tarım ve Gıda Güvenliği

Tarım ve Gıda Güvenliği

Sürdürülebilir geleceğin temini için ülkemizin tarım potansiyelini ve gıda güvenliğini önceliklendiriyor, başta deprem bölgesi olmak üzere gıda güvenliğinin sağlanmasına, gıdaya erişim imkanının artırılmasına ve tarımsal kalkınmaya yönelik yatırımlara finansman sağlıyoruz.

Güvenilir olmayan gıda ve tarım uygulamaları hem insan sağlığı hem de ülke ekonomisi için riskler barındırmaktadır. TKYB olarak sürdürülebilir kalkınma amaçlarını da göz önünde bulundurarak gıda güvenliğini ve tarımsal kalkınmayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda, gıdaya erişim imkanlarının iyileştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, tedarik zincirlerinin ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve tarımsal ürünlerin arzının artırılması kapsamlarında yatırımları bulunan işletmelerin yatırımlarını finanse ediyoruz.

Yurt dışı kalkınma finansmanı kuruluşlarından temin ettiğimiz Deprem Sonrası Toparlanma ve Tarımsal Gıda Destek finansman paketi ile uzun vadeli kredi imkânı sunuyoruz. Depremlerin yarattığı zorlukları aşabilmek hedefiyle devam eden gıda güvenliği ihtiyacına yönelik çabalarımızı sürdürüyoruz. Şubat 2023 depremlerinden en çok etkilenen 17 il başta olmak üzere Türkiye'de tarımsal üretimi yeniden canlandırmak amacıyla tasarlanan, gıda güvenliğinin artırılması, dirençli tarımsal değer zincirlerinin desteklenmesi ve sürdürülebilir tarım ve gıda üretim sistemlerinin teşvik edilmesini amaçlayan yatırımları ve faaliyetleri uygun kredi imkanları ile destekliyoruz. Bu tema çerçevesindeki yatırımların finansmanına ilave olarak, dış ticaretin finansmanı kapsamında yatırımcıların ithalat ve ihracat öncesi işletme sermayesi ihtiyaçlarını da karşılamayı amaçlıyoruz.

Deprem Bölgesi kapsamına giren 17 İl: Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde, Batman.